top of page

Welkom bij De Hondenfotograaf

Welkom op de pagina's van De Hondenfotograaf. Mijn naam is Anita Neve en ik ben sinds 2014 professioneel hondenfotograaf.

Al vanaf mijn geboorte in 1968 in Amsterdam heb ik met honden te maken gehad. Met ze gespeeld, ze uitgelaten, als puber ze stiekem op mijn bed laten slapen, ze verwenst, als hoofdkussen gebruikt, ermee geknuffeld en gehuild als hun tijd gekomen was. Kortom, er een innige relatie mee opgebouwd. 

Door mijn eigen gezin en door mijn werk als communicatie-adviseur was er een tijd lang helaas geen plaats voor honden in mijn leven. Maar na een aantal jaren begon het hondenvirus toch weer te kriebelen en kwam Duitse Pinscher Indy in het gezin. Indy bleek iets minder van het type ongecompliceerde hond te zijn, dat ik uit mijn jeugd kende. Vooral door zijn karakter en zijn aparte wijze van communicatie met zijn omgeving, besloot ik mij verder in het fenomeen hond te verdiepen. Na elf jaar verkocht ik mijn goed lopende communicatie-adviesbureau en ging ik me full-time toeleggen op het bijstaan van eigenaren in het (her)opvoeden van hun honden. Vanaf 2003 volgde ik cursussen, workshops, seminars, congressen en opleidingen.  Vanaf 2006 was ik professioneel in de kynologische wereld actief. 

Ervaring als instructeur en gedragstherapeut

Ruim tien jaar ben ik als instructeur en als examinator verbonden geweest aan de Martin Gaus Hondenscholen en aan de Martin Gaus Academie. Ik gaf puppy(socialisatie)les, basistrainingen, vervolg- en ringtrainingen. Daarnaast schreef ik artikelen over hondengedrag. Tenslotte liep ik regelmatig agility parcoursen of ik bezocht een show met een van mijn eigen honden. Met mijn jongste hond deed en doe ik praktijkspeuren en jachttraining.

 

Ik ben dus nog steeds gediplomeerd Kynologisch Instructeur en erkend examinator. Ik volgde de opleiding tot Gecertificeerd Kynologisch Gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Omdat ik nog steeds met enige regelmaat gedragsconsulten doe (alleen de interessante gevallen) ben ik ook nog steeds inschreven bij O&O, Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding onder lidmaatschap nummer 5981.

En omdat ik me als kynologisch gedragstherapeut ruim 14 jaar heb bezig gehouden met heel veel honden, weet ik exact hoe ik jouw hond goed op de foto kan krijgen. Jouw hond is bij mij in goede handen. We forceren niets, want een hond die dingen 'moet' staat niet vrolijk op de foto.

Die omslag naar die fotografie, en dan in het bijzonder hondenfotografie, kwam doordat ik me af begon te vragen of ik tot mijn zevenenzestigste in de vrieskou op hondenvelden wilde staan, hoe leuk misschien ook. Dus besloot ik van die andere passie, fotografie, waar ik mee begon toen in 17 was, mijn werk  te maken. Waardoor ik nu soms om 5 uur 's ochtends in het bos lig om een hond mooi op de foto te krijgen. Wat natuurlijk veel beter is, haha.

Beroepsopleiding op de Fotovakschool

Ik volgde de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool en ging aan de slag. Hoe ik dat doe, kan je hier uitgebreid bekijken. En wat mijn klanten ervan vinden, lees je hier. Je kan bij mij terecht voor studiofotografie en locatiefotografie. Zelf vind ik dat laatste het leukst. Behalve in de winter, dan duik ik liever de studio in. Oftewel eigenlijk kan ik niet kiezen.  

Verder kan je bij mij terecht voor diverse pakketten en cadeau-opties.

De Puppy-strippenkaart

Zo hebben we bijvoorbeeld de puppy-strippenkaart voor nieuwe hondeneigenaren. Wie een puppy in huis krijgt, gaat vaak een intensieve periode tegemoet. Je hebt het er vaak zo druk mee dat je vergeet dat de ontwikkeling van zo’n nieuw gezinslid toch echt veel sneller gaat dan je in het begin denkt. 

Het is verschrikkelijk belangrijk regelmatig de groei van de hummel op de foto vast te leggen. Voor je het weet is je hond namelijk al volwassen en je moet er toch niet aan denken dat je dan al die leuke fases in zijn of haar leven gemist hebt.

 

Om dat te voorkomen hebben we voor nieuwe pupeigenaren een strippenkaart, waarmee je op de cruciale momenten in het leven van je pup een fotoshoot kunnen boeken. In twee jaar tijd krijg je vijf shoots tegen gereduceerd tarief

Cakesmash shoot

Ook als je hond jarig is kan je bij ons terecht voor een leuke cakesmash shoot. Ook leuk om als verrassing weg te geven!

 

Cadeaubon

We hebben cadeaubonnen vanaf ieder bedrag. Natuurlijk verzorgen wij de afdrukken en in de studio kan je een ruim assortiment lijsten bekijken die je in alle mogelijke afmetingen bij ons kan bestellen. Met glas, zonder glas, met of zonder passe-partout, baklijsten maar natuurlijk ook andere producten zoals canvas, dibond, foto achter glas, enfin, wat je maar wil eigenlijk.

Dat was het voor nu even. Kijk snel op een van de andere pagina's om de foto's te bekijken. Als je een shoot wil boeken, bel of WhatsApp dan even, of vul direct het formulier in. Da's nog makkelijker. Heel graag tot ziens!

bottom of page